Kirazlarda Budama ve Terbiye Sistemleri Çalıştayı Gerçekleştirildi

TÜBİTAK ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) tarafından desteklenen “Kirazlarda Budama ve Terbiye Sistemleri” konulu çalıştay, 21 Eylül Çarşamba günü gerçekleştirildi.

Samsun Teknopark’ta uluslararası katılımlı olarak düzenlenen çalıştaya; Ziraat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Yusuf Demir, Bahçe Bitkileri Daire Başkanı Dr. Gökhan Kızılcı, Düzenleme Komitesi Başkanları Prof. Dr. Hüsnü Demirsoy ve Prof. Dr. Gregory A. Lang, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğünden uzmanlar ve farklı ülkelerden öğretim üyeleri ile araştırmacılar katıldı.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Hüsnü Demirsoy, “Ülkemizde terbiye sistemleri ile ilgili çalışmalar ne yazık ki çok geç kaldı. Biz de bu alandaki çalışmalara ivme kazandırmak ve yön vermek amacıyla bu çalıştayı düzenlemiş bulunuyoruz.” dedi. Ardından, Ziraat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Yusuf Demir, Amerika’dan gelen Davetli Konuşmacı Prof. Dr. Gregory A. Lang ve Washington State Üniversitesi’nden Davetli Konuşmacı Prof. Dr. Matthew Whiting sunumlarını gerçekleştirdiler.

Oturumların sonrasında Dekan Vekili Prof. Dr. Yusuf Demir, Davetli konuşmacılar Prof. Dr. Gregory A. Lang ve Prof. Dr. Matthew Whiting’e teşekkür belgesi sundu.

Çalıştayın bitiminde tüm katılımcılar Bafra Deneme Bahçesi'ne ziyarette bulundu.