TÜBİTAK-ARDEB 2018 YILI 2. DÖNEM 1001 BİLİMSEL DEĞERLENDİRME SONUÇLARI AÇIKLANDI

2018 yılı 2. dönem Araştırma Destek Programları Başkanlığına (ARDEB) önerilen projelerin bilimsel değerlendirmeleri tamamlanmıştır. TÜBİTAK-ARDEB tarafından yapılan panel değerlendirme süreci olumlu sonuçlanan ve Proje Teşvik ve Destekleme Esaslarına İlişkin Yönetmeliğin 6. maddesinin ilk fıkrası çerçevesinde, Mali İlkeler ve benzeri konularda değerlendirilmesine geçilen projelerin 1001 Programın 2018 yılı 2. dönemi bilimsel değerlendirme sonuçları TÜBİTAK internet adresinde duyurulmuştur.

2018 yılı 2.döneminde 1001 programı kapsamında sunulan 1.642 proje önerisinden 1.410’u bilimsel değerlendirmeye alınmış ve yenilenen başvuru formu ve ilk defa kullanılan 6’lı puanlama sistemi ile yapılan değerlendirme sonucunda 227 proje önerisinin desteklenmesine, revize edilebileceği değerlendirilen 160 proje önerisi ile de bir sonraki dönemi beklemeden 08/02/2019 tarihine kadar başvuru yapılabilmesine karar verilmiştir.

Üniversitemiz Ziraat Fakültesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Eyüp Selim KÖKSAL ve Doç. Dr. Mustafa SAĞLAM’ın sundukları TÜBİTAK 1001 proje başvurusu bilimsel değerlendirmeyi geçerek desteklenmeye hak kazanmıştır. Hocamızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.