TÜBİTAK-ARDEB 2019 YILI 1. DÖNEM 1001 BİLİMSEL DEĞERLENDİRME SONUÇLARI AÇIKLANDI

2019 yılı 1.dönem Araştırma Destek Programları Başkanlığına (ARDEB) önerilen projelerin bilimsel değerlendirmeleri tamamlanmıştır. TÜBİTAK-ARDEB tarafından yapılan panel değerlendirme süreci olumlu sonuçlanan ve Proje Teşvik ve Destekleme Esaslarına İlişkin Yönetmeliğin 6. maddesinin ilk fıkrası çerçevesinde, Mali İlkeler ve benzeri konularda değerlendirilmesine geçilen projelerin 1001 Programın 2019 yılı 1. dönemi bilimsel değerlendirme sonuçları TÜBİTAK internet adresinde duyurulmuştur.

2019 yılı 1.döneminde 1001 programı kapsamında sunulan 2.226 proje önerisinden 1.861’i bilimsel değerlendirmeye alınmış ve 6’lı puanlama sistemi kullanılarak yapılan değerlendirme sonucunda 271 proje önerisinin desteklenmesine, 127 proje önerisi ile de bir sonraki dönemi beklemeden 16/09/2019 tarihine kadar başvuru yapılabilmesine karar verilmiştir.

Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi öğretim elemanlarından Arş. Gör. Dr. Cangül KESKİN’nin sundukları TÜBİTAK 1001 proje başvurusu bilimsel değerlendirmeyi geçerek desteklenmeye hak kazanmıştır. Hocamızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.